Австрийските власти разследват убийствата на пет жени в столицата Виена в рамките

...
Австрийските власти разследват убийствата на пет жени в столицата Виена в рамките
Коментари Харесай

Ужас във Виена: 5 жени са брутално убити само за ден в австрийската столица

Австрийските управляващи разследват убийствата на пет дами в столицата Виена в рамките на един ден, в това число три открити брутално намушкани до гибел в обществен дом.
Телата на трити млади дами бяха открити с съдбовни рани от нож в публичен дом в квартал Бригитенау във Виена в петък вечерта, откакто очевидец алармира в полицията. Арестуван е 27-годишен мъж, за който се счита, че е извършил убийствата с нож, който е открит в него. Арестът е осъществен наоколо до мястото на престъплението, заяви полицията. Не се уточняват мотиви за убийствата, като обвиненият към момента се разпитва, съобщи австрийската организация APA.
В различен случай майка и 13-годишната й щерка бяха открити мъртви в апартамент във Виена по-рано в петък. Те евентуално са били удушени или задушени до гибел, като бащата е главен обвинен, сподели АПА. Австрийската асоциация на самостоятелните приюти за дами записва 26 убийства на дами предходната година.
В Австрия и в цяла Европа бушува дебатът за убийствата на дами и девойки, постоянно от ръцете на сътрудници или някогашни сътрудници. Австрийското държавно управление даде обещание да вземе ограничения, в това число увеличено финансиране за организации, помагащи на жертвите на принуждение. Но Неправителствени организации настояват, че държавното управление не прави задоволително, с цел да спре убийствата.
Между 2010 година и 2020 година 319 дами са били убити в Австрия, най-вече от техните сегашни или някогашни сътрудници. Годишният връх е през 2019 година с 43 жертви, съгласно държавно изследване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР